Recensie Bram van den Berg

Bram van den Berg:

Ik schaak al tijden op hetzelfde niveau (+-2200) en heb mezelf ten doel gesteld de 2300 te gaan halen. Naast hard werken is het dan fijn met iemand te kunnen praten over dingen die diegene ziet. Ik genoot gelijk van de eerste sessie, David was scherp, stelde concrete vragen en kwam met interessante idee├źn en nuttige tips.

Naast hard werken aan je schaken, is iets als focus, wedstrijdspanning buitengewoon interessant. David heeft mij de nodige middelen aangereikt om me hierin te ontwikkelen. Daarnaast keek David naar mijn schaakpartijen en trok daar een paar interessante conclusies uit.

Waar ik tijdens wat huiswerk opdrachten mee uit de voeten kon. Ik heb deze zomer 2 toernooien gespeeld (Metz (5) en Vlissingen (9) dagen) en heb ontzettend genoten. Ik merkte dat ik de laatste tijd veel aan schaken heb gewerkt en er anders tegenaan kijk, met een frisse blik en extra energie. De resultaten bleven helaas nog wel achter bij het niveau van de meeste partijen.

Ik vond het echt nuttig om met David samen te werken en verwacht nog vele vruchten te gaan plukken van deze leuke, interessante en geweldige sessies.

Ik ben vooral onder de indruk geraakt van hoe makkelijk David naar mensen kan luisteren en er de juiste vragen uit kan halen. Waarna ik daarover kan gaan denken en werken. Ook het feit dat David aangaf het zelf ook niet altijd te weten en er graag later op terug wilde komen vind ik knap, nuttig en bewonderenswaardig.

Ik gaf bij sessie 1 aan dat ik dit gewoon graag wilde proberen en geen verwachtingen had. Mijn verwachtingen zouden andere aan alle kanten overtroffen zijn geweest.

Ik kan iedereen aanraden bij David op de koffie te gaan, mits je een betere schaker wilt worden uiteraard.

David ontzettend bedankt en ik ga het aanbod om nog een keer van je diensten gebruik te maken als ik niet uit bepaalde zaken kom, zeer zeker gebruiken!